Header Digitaliseren van kunst | Het begin van Helmutsart.nl

Digitaliseren van kunst | Het begin van Helmutsart.nl

Het begin van Helmutsart.nl
01 januari 2018
Mijn vader Helmut Böhm heeft veel kunstwerk gemaakt, heel veel kunstwerk. Opgeslagen in mooie houten kisten waar ze plat en veilig opgeslagen liggen. Van de meeste etsen en lithografische werken heeft hij een foto die weer netjes in mapjes zitten. Deze fotomapjes liggen in zijn ladekast. Met andere woorden alles is veilig opgeborgen en niemand die zijn werk ziet. In deze digitale tijd waarbij internet je de mogelijkheid biedt om jezelf te laten zien vond ik dat het echt aangepakt moest worden.


Als dochter en fotograaf kon ik de stap nemen en heb ik samen met mijn man Michael 3 dagen lang al zijn werk gefotografeerd, opgemeten, genummerd en gearchiveerd. Een flinke klus omdat papier zwaar is en bij het archiveren moest je goed je hoofd erbij houden. We hebben in deze dagen meer dan 300 werken op de foto gezet! Maar omdat je bij etsen en lithografie met oplagen werkt ligt het gemiddelde bij 5 exemplaren per werk. Flink wat kunstwerk is er verschoven in deze dagen. Michael had voor het fotograferen al een website gebouwd en kon toen met de foto's aan de slag. Er ontstonden keuzes over verdeling van het werk, kleur van de website, tekst en lay-out. Maar nu staat een selectie van het werk van Helmut op het internet onder de naam van Helmut's Art. Zijn werk is uit de kisten en voor iedereen zichtbaar! Trots scroll ik regelmatig door zijn werk en volgens mij de kunstenaar zelf ook.

De kopfoto is een verzameling van foto's en de eerste 8 staande werken zijn lithografische werken van 65cm hoog en 50cm breed. De laatste 4 werken zijn etsen. Uien - 24x17cm, vuurtorens - 65x50cm.
Digitaliseren van kunst | Het begin van Helmutsart.nlDigitaliseren van kunst | Het begin van Helmutsart.nlDigitaliseren van kunst | Het begin van Helmutsart.nlDigitaliseren van kunst | Het begin van Helmutsart.nlDigitaliseren van kunst | Het begin van Helmutsart.nlDigitaliseren van kunst | Het begin van Helmutsart.nl
344