Header Het verloop in de lucht | etsen en litho's

Het verloop in de lucht | etsen en litho's

Het verloop in de lucht toegepast bij de etsen en lithografische werken
09 februari 2018
"Zie je het mooie verloop in de lucht?", zei mijn vader een keer tegen mij toen we in de auto zaten. Ik had er nog nooit op gelet maar de lucht kan een verloop hebben van allerlei kleuren. Van blauw naar rood, van oranje naar pastelgroen.


Deze luchten met verloop gebruikt Helmut ook als achtergrond bij zijn lithografie en voorheen bij zijn etsen. Met een roller rolt hij de kleur dan uit over de lithosteen naar de andere kleuren waardoor ze samen gaan mengen. Een techniek die veel ervaring vereist omdat er geen lijnen mogen ontstaan. Het gekke is dat ik de lucht eerst niet zo zag maar nu zie ik de kleuren wel als de zon lager staat. Dat vergroot het kijkplezier als je in de auto zit! Vorige week keken we samen in een fotoalbum over onze vakantie in Italië en vol interesse werd er gekeken en gewezen op de mooie lucht met verloop. Mij was dit nog niet opgevallen, maar laat dat maar aan Helmut over.

De kopfoto is 2 lithografische werken. Daarna komen 6 staande lithografische werken. De laatste 3 liggende werken zijn etsen. De lithografische werken zijn 50cm breed en 65cm hoog.
Het verloop in de lucht | etsen en litho'sHet verloop in de lucht | etsen en litho'sHet verloop in de lucht | etsen en litho'sHet verloop in de lucht | etsen en litho'sHet verloop in de lucht | etsen en litho'sHet verloop in de lucht | etsen en litho's
345